Bemutatkozás

A sport kisiskolás gyerekkorom óta életem része. Akkor még túlsúlyos, hiperaktív gyerekként, osztályfőnököm utasítására kellett eljárnom edzeni, hogy ne zavarjam a tanórákat élénk viselkedésemmel. Majd idővel a kényszerből szokás lett és az életem részévé vált a mozgás.
Kosárlabda, atlétika, sportlövészet sportágak után rátaláltam a küzdősportokra, melyek szeretete azóta is megmaradt. Több irányzatot és stílust megismertem, de legmagasbb szintre Wado ryu karate-ban jutottam, országos bajnokság 2. helyezésig.
A testépítés középiskolás korom óta elkísér a mai napig. Mint minden fiú, én is szerettem volna izmos lenni és tetszeni a lányoknak. Azóta a motiváció célja megváltozott, de máig imádom ezt a csodálatos sportágat (is).
Tanulmányaimat a Fitnesz Akadémia Testépítő edzői szakán kezdtem. Mivel felismertem, hogy a sporttudományokban találom meg igazán önmagam, elvégeztem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karán a testépítés és fitnesz szakedzői szakot. Ezzel megszereztem a legmagasabb edzői végzettséget Magyarországon.
Szaktanáraimra tisztelettel gondolok, akik a szakmai ismereteken kívül emberségből is komoly leckéket adtak.
A főiskola után szakmai ismereteimet kiegészítő képzésekkel bővítettem.
Azt vallom, hogy a legtöbb embernek érdemes többféle mozgásformát választani egyszerre, nem leragadni egy fajtánál. A hétköznapokban szükség van izomerőre, izomtömegre, állóképességre, izületi mozgékonyságra, core (törzs) izmok erejére. A rendszeres edzés nagyban meghatározza az életünk minőségét és hosszát.
Ezek igazán hatékony fejlesztésére szakember támogatását kell kérni, továbbá ne feledkezzünk meg a mozgás stresszoldó hatásáról sem, melyre a mai életvitel mellett igen nagy szükségünk van.