Szia Sporttárs!

Te, aki azért kezdtél el fitnesz terembe járni, mert sovány/elhízott, … voltál/vagy.
Miért nyúlsz szteroidhoz? Mit remélsz tőle, az majd segít, felgyorsítja a folyamatokat? Megnő a bicepszed, lemegy a zsír a hasadról? Igen, …ez így is lesz jó esetben, ha betartasz mindent hozzá… Ha eszel, pihensz, edzel mellette rendesen ez fog történni. Na jó…de meddig ? 3 hónap aztán „levezetünk”? Vagy non stop, propi után jön a deca kúra, vagy fordítva…?
A tesztonszteron szinted már az egekben…Úgy érzed, Te több lettél, mint a sok nyomi a teremben… a nőket 1 km-ről kiszúrod, mindegy, hogy 18 vagy 60 éves. A buszon az eléd tolakodó embertársaidnak legszívesebben a torkának ugranál a fokozott agresszió miatt… Apagorillaként közlekedsz a teremben …Mekkora király vagy!
Ha versenyző akarsz lenni, azt gondolod, igen, enélkül nem fog menni, labdába sem rúghatsz majd a színpadon. Ezt jól gondolod… Megéri orosz rulettet játszani az egészségedért egy szponzoroktól kapott doboz fehérjéért, herba teáért, egy szép oklevélért? Ez lenne a sport értelme, biztosan? Ez volt a célod, amikor elkezdtél sportolni? Erre tanít a sport, mint az erkölcsi nevelés egyik eszköze?
Válaszd a könnyebb utat, csaljál, nem számít semmi, az egészséged sem… Gondold át, vajon mi fog történni, ha abbahagyod (jó esetben) a kúrát…Ha egyáltalán kibírod, hogy nem nyúlsz újra az ampulla reszelőhöz…
Tényleg erre születtél?

Miért?

Sajnos egyre gyakrabban találkozok fitness termekben, ahol dolgozok szabadidő és verseny sportolók körében szteroid használatával… Ez nem újdonság szerintem, azok körében, akik teremben edzenek vagy esetleg más sportágban szeretnék felgyorsítani az élettani folyamatokat a teljesítmény fokozás érdekében… Türelmetlenek…
Egyre több szabadidő sportoló vendégen látom a gyors, pár hónap alatt végbemenő átalakulást…Nem reális izomtömeg növekedés… mellette pattanásos bőr, begyulladt szúrás nyomok a vállon (ez látszik ki a ruhából)…Az anyagot mondanom sem kell, nem egyszer edzőktől kapják. Edzőktől, akik az egészségmegóvás, fejlesztés kulcs emberei lennének a társadalomban. Elegem van abból hogy ezzel találkozok nap mint nap… ez a „normális” lassan.
Fiatalok! Biztosak vagytok benne, ez a helyes út? Van értelme orosz rulettet játszani az egészségetekkel? Átmeneti sikereket elérni hetekig, hónapokig? + 1 cm a bicepszen? – 5% testzsír százalék? Gyorsabb regenerálódás… Ezek mind szuper dolgok…
De hová siettek?? Jön a nyár, szépnek kell lenni? Most nem rémisztgetlek titeket, hogy kihullik a hajatok, impotensek lesztek, mehettek új veséért a kórházba… Ezeket szerintem már tudja mindenki… De Veletek ugye ezek nem fognak megtörténni… Azt gondoljátok, ez hülye… Nekem semmi bajom nem lesz tőlük… nyomom a tesztót, a vinyót, stb., jókat edzek, fejlődök, szép vagyok…mehet a selfi a fészbukra , jön a sok lájk a haveroktól, hogy Te aztán milyen szép vagy…Megérte!
És a lelketekkel, gondolataitokkal, érzelmeitekkel mi lesz, amik szintén átalakulnak a kúra alatt. Hová tűnt az a csinos fiú/lány, aki anno elkezdett sportolni azért, hogy esztétikusabb külsőre tegyen szert? Én anno kipróbáltam ezt azt… kiváncsi voltam, milyen.. annyi haver használja…Szerényebb anyagi lehetőségeim miatt csak egy kicsi ez, kicsi az… Messze nem olyan dózisokban mint „ideális” lenne… Rengeteg pénz kell hozzá, hogy meglegyen minden, mert ugye a kellő mennyiségű tápanyag a lényeg ilyenkor, legyen mit beépítenie az anyagnak… Nem ismertem magamra… agresszív voltam, ideges… Azt gondoltam, tök normális amit csinálok… Barátok mondták, Ati, Veled mi van mostanában, ez nem Te vagy…Nagy a kísértés, újabb és újabb kúrák után… Ahogy Ferenc Gábor Nagy több előadásán elmondta , ez egy ördögi kör.. Nagyon nehéz kiszállni belőle.
Tényleg azt gondoljátok, ettől egészségesebbek lesztek? Ezt jelenti a fittség, a jó közérzet? Erről szól a sport? Ettől a pár hónapos kúrától megváltozik az életetek? A +1 cm-től, -5% -tól? Sok hatékony táplálékkiegészítőt találhattok, amikkel hasonló eredményt tudtok elérni. Lehet hogy tovább tart… Siettek? Hová? Minek?