Több, mint sport…

Ma Magyarországon a túlsúlyos gyerekek aránya kb. 20-25 %. És ez a szám nem fog csökkenni, hála a inger gazdag környezetnek, ami rengeteg alternatívát kínál sportolás helyett valamint a helytelen táplálkozási szokásoknak.

Nézzük csak végig egy gyerek napját:

  • reggel szendvics, kakaóscsiga, kakaó (amikben akad cukor rendesen)
  • délben menza (kb. 500 ft-ból milyen minőséget lehet adni?) vagy meki spanokkal. Ezek mellé kóla, fanta, redbull, gumicukor , ha éhes , kis chips, csoki…

Salátát, zsírszegény húst, barna rizst ritkán választanak, hacsak meg nem tanulja otthon a gyerek a normális étkezés szabályait.

Nézzük a mozgást:

Jó esetben heti 5×45 perc tesi, amiből 10 perc a katalógus írás minden óra előtt. Elméletileg van tornaterem és lelkes tanár is hozzá. Ha ambiciózus a tesitanár, kemény intenzív fél óra mozgás, új, érdekes, figyelemfelkeltő és örömet okozó mozgásformákkal.

Túlsúllyal rendelkező diáknak vajon sikere lesz ebben?

Ha kevésbé motivált a tanerő, 3 kör futás a teremben, majd a fiúknak foci, lányoknak röpi. A technika mindegy, csak menjen a labda. Ha valaki kamu felmentéssel a padon ül, az is jó, legalább addig simogatja a telefonját, csendben van.
Tesi óra előtt – után ülés a padban. A gerinc a természet zseniális találmánya, az ideális görbületek helyett egy nagy C betűre hasonlít.
Képzeljük csak el , ebből 12-16 év sulis év alatt mi lesz.
Csodálkozunk , hogy egyre több komoly testtartás-, gerinc panasszal rendelkező, inzulin rezisztenciával rendelkező fiatalt „gyártunk”, mire kijönnek az iskolából?

Mitől változna bármi is?

A változás a szülőkön is múlik és a megfelelő életvitel kialakításán. Ezért vagyunk mi!
Rendszeres testmozgás a gyerekeknek és különféle foglalkozások, melyek keretén belül megtanulhatják, hogy hogyan lehetnek egészséges felnőttek. De ami ennél is fontosabb boldogak!
VitaKid – Több, mint sport!